עוגת הגבינה-קפוצ'ינו
החלטתם לארח חברים לארוחה ואתם מחפשים קינוח מהסרטים?
המשפחה קופצת לביקור ואת רוצה להוכיח לאמא את כישורי האפיה שלך?
עוגת הגבינה-קפוצ'ינו היא קינוח מושלם, קל להכנה והכי חשוב - טעים במיוחד.
מצרכים:
1 כוס פירורי עוגיות שוקולד
רבע כוס חמאה
2 כפיות סוכר לבן
רבע כפית קינמון
230 גר' גבינת קרם
1 כוס סוכר לבן
3 ביצים
8 קוביות שוקולד
2 כפיות שמנת
1 כוס שמנת חמוצה
רבע כפית מלח
2 כפיות נס קפה מהולות ברבע כוס מים חמים
רבע כוס ליקר בטעם קפה
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס שמנת
2 כפיות אבקת סוכר
2 כפיות ליקר בטעם קפה
1 קוביית שוקולד
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים היטב את פירורי עוגיות השוקולד, החמאה המרוככת, 2 כפיות סוכר לבן והקינמון, מניחים בתבנית מרוחה בחמאה ומניחים בצד.
3. בקערה בגודל בינוני מערבבים את קרם הגבינה עד שהתערובת חלקה. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר לבן ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים במהירות עד שהתערובת חלקה מאוד.
4. ממיסים את 8 קוביות השוקולד עם 2 כפיות השמנת במחבת או קערה מעל מים רותחים, מערבבים עד שהתערובת חלקה.
5. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת גבינת השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים שמנת חמוצה, מלח, מים רותחים עם הנס קפה, ליקר הקפה ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
6. אופים במרכז התנור בחום של 175 מעלות במשך 45 דקות. המרכז יהיה רך אך יתקשה כשיתקרר, כך שאין לאפות יתר על המידה. השאירו את העוגה בתוך התנור לאחר שכיביתם אותו למשך 45 דקות נוספות. הוציאו את העוגה וקררו אותה למשך 12 שעות.
מגישים עם קרם ועלי שוקולד מעל.
7. להכנת הקרם מעל העוגה: מקציפים את השמנת לקצף רך, מוסיפים אבקת סוכר ו-2 כפיות ליקר קפה ומערבבים.
8. להכנת עלי השוקולד:
ממיסים קוביית שוקולד בקערה מעל מים רותחים, מערבבים עד שהתערובת חלקה, טובלים מברשת בתערובת ומברישים עלים אכילים (כגון עלי תפוז) בצד אחד עם שוקולד מומס. להקפיא עד לשימוש.
בתיאבון!!
ynet.co.il